Визитата на чужденците може да доведе до колосален трус и разлом в ръководството на клуба от Пазарджик. Италиано-швейцарският консорциум, който до скоро бе в съдружие със Стойне Манолов във ФК Царско село след разпадането на отбора си търси нов клуб, където да обиграва младите си играчи от долните дивизии на Италия и Франция, разбра Gong.bg.

По наша информация първи техен вариант е бил новият член на efbet Лига Спартак Варна, но от местната Община категорично са отхвърлили офертата. Сега чужденците ще се насочат към друг нов член на елита – Хебър. Откаже ли и неговото ръководство да приеме предложението за сътрудничество, следващата дестинация може да бъде Етър, в случай, че спечели баража за влизане в efbet Лига, твърдят наши отлично запознати източници.

Антон Узунов
80 снимки

Представители на консорциума са агентите Антонино Имборджа и Дино Сако, а техен адвокат е Томазо Маниконе. В Царско село италианците се включиха с 50% от издръжката на клуба, но срещу това си извоюваха доминация в спортно-техническото ръководство. Първоначално старши-треньор стана Андреа Сасарини, който след 3 поредни загуби бе заменен от сънародникът му Стефано Макопи.

Кондиционният треньор също бе италианец, както и голяма част от футболистите. Преди да акостират в София споменатите италианци бяха близо до това да пробият в Ботев Враца и Берое, но в крайна сметка до сделка не се стигна и те поеха управлението в Царско село. В интервю пред клубния сайт на Хебър преди два дни спортният директор на клуба Иван Папазов обяви, че е против всякакви експерименти с приемането на италианците в клуба.

Антон Узунов
9 снимки

Те обаче имат за петък уредена среща с общинското ръководство в Пазарджик и при определен краен резултат вероятността да се стигне до колосални трусове в управата на ФК Хебър е повече от голяма.