Обстановката в Дунав Русе е катастрофална. "Няма човек, който да дойде и да види каква е ситуацията, да вземе съответните мерки". Това коментира днес треньорът на тима от efbet Лига Людмил Киров. По думите му важните мачове предстоят, а никой не го интересува това. Киров каза, че всички футболисти и масажисти приключват днес работа.

Футболистът Юлиан Ненов обясни, че вече не се издържа, като той и съотборниците му са принудени да търпят бъзиците, на които са подлагани.

"Аз няма как да ги накарам да работят. Днес спират тренировки. Няма ръководство, към никой не се обръщам", разказа Людмил Киров. Той обясни, че отборът е от 18 футболисти. "

По думите му феновете искат отбор в елита, но днес на стадиона няма нито един фен, който да дойде и да види каква е ситуацията. "Идват някакви хора и си правят бъзици с нас. Плачевна история. Влизат и казват, че всичко ще е наред до два-три дни, ама то стана турски сериал", обясни крилото Юлиан Ненов. 

"И така това два-три дни продължава два-три месеца. На никой не му е до футбол, имаме семейства, деца, кредити. Положението е много тежко и не виждам как ще се оправи. Докато не си вземем заплатите, няма да излизаме на тренировки и на мачове. На всеки му се играе футбол - вижте и колко хубав е теренът на стадион "Дунав", но вече е нетърпимо", добави Ненов.  

lap.bg
19 снимки

Снощи Дунав загуби у дома с 1:3 от Ботев Враца в мач от втората осмица на efbet Лига. На 3 юли русенци трябва да гостуват на Ботев Пловдив, но към момента не е ясно дали ще се явят за мача в Коматево. Ако не излязат за срещата, Дунав ще запише служебна загуба с 0:3 и ще трябва да плати глоба в размер на 5000 лeва. При повторно неявяване на отбор за мач от efbet Лига, санкцията е преместване в по-долна дивизия.

"Ботев ли? Шефовете да ходят да играят", отсече разочарованият Ненов.