Наставникът на Берое Димитър Димитров-Херо категорично отхвърли появилите се по-рано днес информации, че е дал показания пред МВР през вчерашния ден. Специалистът даде изявление ексклузивно пред Gong.bg. 

Димитров отсече, че тези спекулации са пълна измислица, заявявайки, че и двата дена е изпълнявал задълженията си на тренировъчните игрища под Аязмото. Бившият наставник на Лудогорец стана поредният, който заяви твърдо, че времето до подновяването на шампионата е твърде малко, за да се проведе качествена подготовка. Херо вярва, че всички отбори ще бъдат под обичайното си ниво на представяне, но все пак приема, че избраният формат за доиграване на първенството е сравнително удачен. 

"Отказвам да коментирам измислиците, които излязоха днес в медиите по мой адрес. Никъде не съм бил, бях на тренировки както вчера, така и днес. Това е цялата истина", започна Димитров. 

"Настроението при нас е нормално. Нито приповдигнато, нито тъжно, всичко е напълно нормално. Готвим се, макар че времето е изключително малко и не е сигурно доколко ще успеем. Ще бъде трудно за всички, но това са реалностите". 

"Не смятам, че можем да сме на високо ниво, убеден съм, че няма да сме. Повечето отбори обаче ще са на това положение, защото времето просто е твърде малко. Няколко месеца почивка и само три седмици за тренировки, от които първата седмица тренирахме само на малки групи по двама или четирима. При това положение няма как да сме готови напълно. До края на първенството ще играем всеки мач за победа и ще видим докъде ще стигнем. В която и да е от двете групи да попаднем, то ще имаме своите цели и задачи". 

"Най-справедливият начин беше да се доиграе шампионатът в пълния му формат. Това щеше да е най-честният начин. Избраният в момента вариант все пак е малко по-удачен от първоначално обсъждания за изиграването само на последните две срещи от редовния сезон. Това щеше да е най-неудачният", завърши българският специалист.