Бившият национал и халф на ЦСКА, Ботев Пловдив, Марица и френския Мюлуз - Георги Георгиев-Гецата анализира мачовете от 25-ия кръг в efbet Лига специално за Gong.bg. От няколко години той и Стефан Колев водят най-малките възрасти на юношеските национални отбори.
 
Минималната победа на Локомотив Пд с 1:0 срещу Левски не отразява категоричното превъзходство на домакините. Отборът на Тунчев пропиля 4-5 чисти положения, а през второто полувреме останах с впечатлението, че малко подцени съперника. Това можеше да коства трите точки, ако в последната секунда на мястото на Насиру Мохамед бе някой друг играч. Защото този футболист явно за първи път в живота си стреля с глава...няма друго обяснение как от подобна идеална позиция не уцели вратата. За съжаление половината от Левски не могат да подават с вътрешната част на ходилото. Видях старание в тима на "сините", но явно толкова са им възможностите на този етап. Познавам младите играчи - Марин и Мартин Петкови, Галчев, Александров, имат качества, но все още са зелени и не могат да поведат отбора в този момент. Липсват лидерите, покрай които младите трябва да израснат.
Локомотив продължава да показва стабилност във всеки мач и според мен е фаворит за второто място. Пет точки преднина в оставащите 6 мача до края могат трудно могат да бъдат пропилени, макар че няма невъзможни неща. Но не вярвам да се сринат. При  Александър Тунчев тимът играе в същата схема и същите играчи, но има повече идеи в атака. Надявам се обаче през лятото Локомотив да бъде готов да играе и в други тактически постройки. 
 
Шестте гола, които ЦСКА вкара във вратата на Монтана, не показват нищо. Гостите излязоха примирени, отбиха номера, както се казва. Добре е за тях, че ще имат шест мача в плейофите, защото в противен случай направо можеше да ги броим за изпаднали. Затова казвам, че подобна победа не е критерий за силата и формата на ЦСКА. Иначе промяната в стила на игра при Любо Пенев е факт и тя се видя и в предишните срещи. Но отборът е много непостоянен - силно срещу Лудогорец, слабо срещу Царско село. Явно има значение кои футболисти са на терена, защото в двата мача видяхме доста различни изпълнители.  В мача с Левски ЦСКА е фаворит, защото аз не помня да е имало такава голяма разлика между двата отбора. Не е маловажно и, че Любо Пенев се завръща на пейката.
Лудогорец се разходи за 4:0 над ЦСКА 1948. Рутинна и очаквана победа, която бе постигната с лекота. Гостите с този немски режим, който въведоха, не знам докъде ще стигнат. Аз лично не го одобрявам, а явно и играчите, защото някои напуснаха, ще има и още. Не е важно по колко часа тренираш или стоиш на лагер, а какво показваш на терена. А мен този отбор не ме впечатлява с нищо.
Кирил Десподов вкара два гола и надбягваше с лекота защитниците на съперника, но ми се иска да го прави и в националния отбор. Лудогорец няма конкуренция и е въпрос на време да стане за пореден път шампион на България. 
Ботев Пловдив за пореден път разочарова при загубата от Черно море. Уж са ми съграждани, а само вратарят Аргилашки е от Пловдив. И Тошко Неделев, ама той е контузен. Първенството скоро ще свърши, а нито аз, нито феновете знаем имената на тези момчета, които обличат "жълто-черната" фланелка. Напълни се отбора с играчи от Дания, Нидерландия, Бразилия. Хубаво, ама идват от втора и трета дивизия. И не се получава. Имаше няколко добри резултати, но те са по-скоро плод на случайност. Стилът на Ботев ми напомня за хаус мюзик от 80-те години - всеки танцува в негов си ритъм. Показателен беше и предния двубой със Славия, в който можеше да бъдат разгромени. 
В Черно море също изпитват трудности, но се стараят и дават път на млади българи. С малко късмет може и да се добират до първата шестица, макар че седмото място за мен е по-добър вариант, тъй като дава право да се бориш за евотурнирите. 
 
В Славия положението е доста тежко, не помага и треньорската смяна. Играят на приливи и отливи и до последно ще треперят за мястото си в елита. Срещу Ботев Враца отборът беше неузнаваем, нямаше нищо общо с отбора, който само преди няколко дни изглеждаше като Белия балет в Пловдив. Според мен и възможностите на играчите на Славия не са големи.
Арда е най-симпатичният отбор в елита с най-добрия-треньор. Николай Киров върши перфектна работа и още ме е яд, че го изгониха от Ботев Пд. Скромен, без много приказки изведе Арда до финала за Купата на България, а в първенството - 3-4 място. И не със скъпи чужденци, а с момчета, повечето от които отхвърлени от други клубове. Победата с 3:2 срещу Етър лъже, защото тимът от Кърджали държеше мача в ръцете си през цялото време. След като вкара два гола, Арда се отпусна и това беше използвано от съперника. 
 
Царско село спечели малко изненадващо в госутването на Берое, но отдавна се вижда, че нещата в Стара Загора не вървят. Не очаквах Херо да бъде сменен, защото остават малко мачове до края на сезона. На поста беше назначен един от помощниците му - Петър Колев и това означава, че  шефовете на клуба не са мислили предварително за промяна. С тази рокада се търси единствено  психологически ефект, тъй като няма време за нещо друго. От доста време Херо ми изглеждаше уморен, личеше си и от интервютата след срещите.