Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията взети по време на срещата за телевизионните права, която се проведе на базата в Бояна. След сбирката стана ясно, че почти всички клубове подкрепят договора за ТВ правата, тъй като в българския футбол ще се наливат по 6.5 милиона лева годишно. 

"Направихме среща относно телевизионните права, от 30 клуба, 28 са за, само Левски и ЦСКА изразиха резерви по този договор. Преразпределението се прави от Професионалната футболна лига, ако искат пак да се съберат да направят ново разпределение.

Имаше предложение от тези 5 % от които се отказва Футболният съюз тези средства да отидат в клубове, които налагат млади играчи. На следващия Изпълком ще го предложим за гласуване и ако се гласува ще бъде по този начин. Тоест тези 330 000 лева да бъдат давани на клубове, които налагат млади играчи", коментира Фурнаджиев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси, както от нас като ръководство, така и от медията, която също присъства на срещата, така че всичко е ясно, точно и прозрачно", добави той.    
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.