Новото попълнение на Левски Филип Кръстев разкри защо е станал част от "сините", как се е случил трансферът и какво си е казал със Станимир Стоилов.

"Офертата от Левски дойде в паузата между двата полусезона, още през декември. Станимир Стоилов имаше интерес и искаше да работи с мен. Помислих за този вариант. Винаги ми е било цел да се докажа в чужбина и ми беше трудно да взема такова решение, но прецених, че за моята кариера това ще е най-доброто.

Щастлив съм от трансфера. За мен това не е крачка назад, а добра крачка напред. Със Станимир Стоилов сме коментирали тактика и какви са очакванията му. Той ми е казал как тренира и ми харесват неговите разбирания за стил на игра. Сега тепърва започвам да избирам максимума от взаимната ни работа“, каза още Кръстев в първата си медийна изява, след като стана играч на Левски, заяви Кръстев пред Блиц.

Полузащитникът се готви със "сините" в Турция и е оптимист за бъдещето на отбора.

"Откакто съм излязъл в чужбина, Левски е един от отборите, които доста често съм гледал. Изгледал съм доста мачове от първия полусезон. Според мен отборът трябва да бъде доста по-напред. Ясни са амбициите и очакванията на феновете. Това е отбор, който винаги трябва да се бори за първото място. Относно другите проблеми, не мисля, че Левски е в критично положение. Не мисля, че ще се стигне до тежка ситуация, закриване и проблеми с лицензи. Все пак феновете винаги ще помогнат, както са правили винаги".

Кръстев сподели, че е готов да приеме критиките за това, че се е върнал в България, където за последно игра за Славия.

"От Славия ми се обадиха само приятели от отбора. Аз обичам Славия и този отбор винаги ще е на моето сърце. Знам, че има хора, които са недоволни от моето решение, но не мисля, че трябва да се обяснявам на някого. Това не е предателство. Всички мои треньори и съотборници ме знаят какъв човек съм. Сега съм 100% отдаден на Левски".

"Всички критики относно връщането ми в България са основателни. Аз съм на 20 години и след период в чужбина се връщам в България. Хората обаче не знаят през какво съм минал през последната една година и каква е била ситуацията в двата ми отбора. Развил съм се страшно много и съм подобрил много неща в моята игра, във всяка една част. Много съм се променил по отношение на мисленето".

Кръстев иска отново да се пробва в чужбина и смята, че Левски може да бъде добър трамплин за него:

"Не ми е било план да се връщам, но понякога не получаваш това, което заслужаваш. Тогава трябва да търсиш най-доброто  решение за момента. Ако бях останал в Нидерландия, не знаех колко време щях да играя и че щях да получа шанс. Аз имам високо самочувствие и не мисля, че трябва да бъда резерва. Да се върна в Левски е най-доброто решение в тази ситуация".

Новият футболист на Левски коментира и ситуацията с българския национален отбор и даде мнението си за това накъде трябва да се развива футбола у нас.

"Да играеш за националния отбор е най-уникалното чувство. Оптимист за бъдещето на националния отбор. Винаги е имало големи таланти, но трябва да има промяна в начина на мислене и работата и взаимоотношенията ни помежду ни, те не предразполагат за развитие. Ставаме на възраст, в която трябва да пробием в професионалния футбол, и ни е трудно в средноевропейски страни. Трябва всеки един – футболист, треньор, ръководител, да иска да се развива всеки един ден и да полага много повече усилия".