От Националния фен клуб на Черно море излязоха с официална позиция относно случващото се в любимия им клуб. Привържениците искат промяна при „моряците” и създаване на нормална работна среда, но желанието им не среща разбиране от ръководството.

Ето какво написаха те:

"До футболната общественост в България:

Измина една седмица откакто публично заявихме своето несъгласие с начина на управление на ПФК „Черно море” и желанието ни за промяна. Промяна състояща се в нещо изключително елементарно – създаването на една нормална работна среда, прилягаща на футболен клуб от втория по големина град в страната. Уви, исканията ни така и не срещнаха разбиране от страна на ръководството.

Преди около месец се състоя среща между представители на фенклуба и собственика на ПФК "Черно море". В процес на разговора изложихме очевидни факти свързани със съсипания терен, както и цялостното окаяно състояние на стадион „Тича”, както и проблемите свързани с абсолютната липса на организация и комуникация между хората работещи там. Като вариант за тяхното решение предложихме ПФК „Черно море” най-накрая да има свой спортно-технически директор – пост, който да се заеме от истински професионалист. Дори предложихме конкретно име – Станислав Стоянов, човек с доказан авторитет, защитавал дълги години честта на Варна и Черно море.

По всичко изглежда, че ръководството на ПФК „Черно море” не е на това мнение и не намира каквито и да е организационни проблеми в клубната администрация. Счита се за съвсем нормално „управителят” на стадиона да работи два дни в месеца, а през останалото време да е на 300км от Варна. Т. нар „работници” имат за задачи да мият колата на изпълнителния директор, да косят двора му, но не и да се грижат адекватно за тревното покритие на „Тича”. Абсолютно в реда на нещата е „администраторката” да не си проверява пощата, а програмата за първенството да е била изпратена преди седмица. Да забрави да изпрати документите на пристигнал чуждестранен футболист, в следствие на което той да пропусне официален мач. Да забрави да информира хората от другите клубове, че за мач на техен терен ще пътуват организирани фенове от Варна, оставяйки гостуващият сектор заключен, а нас – без билети на поне 10 от гостуванията ни през последните години.

Е, ние не намираме за нормално нищо от гореизброеното! Именно затова имаме желание да помогнем! В това се състои нашето искане за промяна – в името на Черно море, за честта на Варна!

НФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА"