Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев, който е и част от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19, отправи призив към футболистите и разкри как и къде точно те се заразяват с коронавируса.

LAP.bg
29 снимки

"Истината е, че най-добрите мерки срещу коронавируса са ограничаване. Искам да се обърна към нашите спортисти, които трябва да са пример чрез здравия си разум. Спортните мероприятия без публика не са по-малко интересни. В последните дни мен като лекар ме плаши големият брой футболисти, заразени с COVID-19. А броят им е много по-голям от достигащото до медиите. Тези млади мъже не се разболяват на открито и на тренировка", заяви той.

"За да се заразиш, трябва да си в близък контакт с човек, който говори разпалено или пее срещу теб и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки на места, където са имали контакт с много хора. Нереално е да няма футбол. Моля само футболистите да не се събират в заведения и да спазват режим на отстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и говори на висок тон", каза проф. Кантарджиев пред Канал 3.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.