Генерал Венцислав Мутафчийски , който е началник на Военномедицинска  академия, и началник на новосформирания  кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса, сподели пред Gong.bg важни неща относно пребиваването на Лудогорец  в Италия. 

Той заяви, че е разговарял  с изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и са взети всички необходими мерки, за да може да се запази здравето на българската делегация по време на пребиваването в Италия.

Мутафчийски  каза още, че в Милано няма висока опасност и именно поради тази причина от УЕФА  са дали разрешение да се играе срещата. 

Въпреки това делегацията на Лудогорец ще мине тест още на летището при прибирането си в България. 

Генералът обаче е категоричен, че няма поводи за притеснение. 

"Говорих с изпълнителния директор на Лудогорец и обсъдихме някои мерки. Първо, те са съкратили максимално престоя си, което е добре. Второ, има абсолютни рестрикции към футболистите да няма напускане на хотела и разкарване из града. Плюс това самият Милано не е чак толкова засегнат. Повече малките градове са засегнати.

Именно поради тази причина УЕФА все пак разрешава футболният мач да се състои, макар и без публика. Дали сме инструкции на Лудогорец с какви маски да се движат и какви дезинфектанти за ръце да използват. Да се надяваме, че няма да има никакви проблеми, тъй като са взети мерки.

В Милано опасността не е висока. Властите там взимат добри превантивни мерки, защото опасността е близо. Лудогорец ще бъде абсолютно изолиран в Милано, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага след като кацнат от Милано.

В никакъв случай не бива да се изпада в паника. Не трябва да си насаждаме лоши мисли в главата. Защото, първо няма такава ситуация. Ние просто се готвим от дълго време. Кризисният  щаб в момента работи. Това е просто продължение на нещата, които се правят в държавата", заяви генерал Мутафчийски.