Секретарят на Медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев коментира какви мерки са взети по повод подновяването на мачовете в efbet Лига в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Ситуацията в момента в държавата в тази битка с коронавируса, това е мое мнение е биологична война. Футболът мина през различни неща, медицинския щаб преминава през непозната обстановка, стратегията беше доста разумна, но тактиката и приложението към мерките, които бяха приложени, уточнихме детайли с шефа на съдийската комисия г-н Стоичков, подходено е професионално", коментира секретарят на Медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев.

"Задължително трябва да се спази всяка точка от становището, което е изпратено до клубовете, задължително се направи предложение в комисията, за един извънреден преглед за белодробен и кръвен статус на играчите", добави той.

"Отборът домакин трябва да осигури нещата, да няма целувки и прегръдки, да се мият ръцете, организацията - нямам съмнения в нея. Всичко се надяваме да мине по цивилизован начин, да няма заяждания между отборите, Лудогорец ще посрещне по един начин, друг отбор сигурно ще посрещне по друг начин, всичко опира и до пари", добави той.

"Не трябва да има дребни заяждания. Въпросът е до възможности не само до желание, познавам докторите на отборите, както и кинезатерапевтите. Ако се появи играч с коронавирус, той се изолира, но мачът ще се играе. Футболистите са минали тестове, БФС помогна на клубовете с това нещо. Футболистите са изследвани", заяви още д-р Илиев.