Трансферната политика на ЦСКА за следващия сезон ще претърпи доста интересна промяна. Очаква се клубът да заложи основно на привличането и изграждането на състав от родни футболисти, твърди "Тема Спорт". Лятната селекция няма да има нищо общо с тази преди една година, когато на "Българска армия" дойдоха 10 чужденци. "Червените" са си направили изводите на базата на миналогодишната селекция.

По време на настоящия сезон столичани се разделиха с две от новите си попълнения - Диего Фабрини и Тони Уот. Те изтъкнаха "лични причини" като мотив за напускането си. Италианецът си тръгна още след отпадането от Лига Европа или по-малко от три месеца, след като подписа, за да се завърне в Румъния, където продължи кариерата си в Динамо Букурещ. Така се получи и с Тони Уот, който в началото на тази година се завърна в родната си Шотландия. Оказа се, че тяхното привличане е било голяма грешка.

На се очакват мащабни селекции от по близо една дузина чужденци, каквато бе миналогодишната. От следващия шампионат българските футболисти в състава на ЦСКА ще преобладават повече, нещо, което не се е случвало през последните години.

Този сезон пък бе достигнат пикът на чуждестранната инвазия в на „Армията“. Това нещо ще се промени и ще се разчита все повече на родни състезатели, каквато бе и дългосрочната стратегия на клуба, обявена преди 4 години. Преди старта на новия сезон "червените" ще привлекат не повече от един или двама чужденци. С някои от настоящите пък ще се стигне до раздяла поради изтичащи договори или поради други причини.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.