Ръководството на ЦСКА излезе с позиция, след като част от феновете поискаха контролата от зимния подготвителен лагер в Турция срещу Македония Гьорче Петров да бъде отменена заради акта на насилие срещу българин в Северна Македония преди дни. 

"Червените" обявиха, че проверката остава по план и ще се изиграе на 29 януари в Белек. От клуба отправиха предложение двата тима да излязат преди мача с фланелки, на които пише "Не на насилието". 

Ето цялата позиция на ЦСКА: 

Информация за предстоящата контрола с Македония ГП

Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!“. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация“.