Вече бившият треньор на Арда Кърджали – Георги Чиликов, говори в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Чиликов призна, че това действие от шефовете на клуба спрямо него е изненадващо за него, но акцентира, че именно такива действия правят така, че футболът у нас е „на такова дередже”.

„Изненадващо беше и за мен това решение. Искам да пожелая успех на Арда и здраве на футболистите. Трябва да се потърсят отговор от ръководството на Арда, защото и аз нямам категоричен за себе си отговор. Ако трябва да говорим на спортно-техническа тема, има какво да се желае. Не се заблуждавам, че сме направили нещо страхотно. Когато сме на три точки от шестицата с два мача по-малко, се говори за изненада. Вярвам, че отборът може да играе още по-добре, но трябваше време, подсилване и най-вече подготовка с контроли, в които да изчистим стила си”, каза Чиликов пред „Домът на футбола”.

Антон Узунов 
38 снимки

„Аз съм позитивно настроен човек и не съм влизал в конфликти. Човекът, който е бил връзката винаги, е Ивайло Петков. Той ми съобщи новината. Всичко е окей и няма какво да се спекулира. Не е приятно, защото е изненадващо, но футболът е така. Приемам го, разбирам го, не съм от днес в играта. За съжаление съдбата си я заслужаваме в много отношения – във футбола. След това ревем защо футболът ни е на такова дередже. Това е една от причините да сме в това състояние”, анонсира Чиликов.

„Отношението към футболистите, треньорите. Като цяло, говоря. Не е проблем за мен, че няма да работя в Арда. Аз работя ще си намеря и не всичко е футбол в крайна сметка. Това е реалността, аз я приемам и пожелавам успех. Казвам го искрено, защото не искам да си кривя душата. Прекарахме приятни два месеца”.

33 снимки

„Не съм мислил, че това може да се случи. Ако трябва да вкарам думата „странно”, аз нямах контакт с нито един от така наречените шефове. Ако гледаме резултатите, са ни положителни. Но не гледам само тях. В България всеки може да победи всеки. Говоря генерално в процеса и отношението. Изключително доволен съм от това, което свършихме. Имаше още много работа. Тези точки са благодарение на момчетата. Помогнах им с някакви идеи, но аз имам малко по-друга представа какво трябва да играе мой отбор. Целта бяха точките да се вдигне отбора и да се доближи „до шамарите”. Оценката генерално е положителна. И на играчите им беше странно, някои са го преживели сигурно много пъти, но не беше приятна тази среща. Те са професионалисти и трябва да работят по този начин. Футболът винаги събира в крайна сметка”.

lap.bg
20 снимки

„Не искам да влизам в подробности кой ми е звънял. В момента е важно да сме позитивни, Арда да върви напред и да продължава кариерата си. Убеден съм, че ще си намеря работа и живот и здраве ще се видим по терените. Имаше обаждания от мои колеги. Позитивно е, че имам приятели и колеги, с които си говорим за футбол и намирам подкрепа в тях. Няма чак такава горчилка, която да ме събори. Тези два месеца са ми безценен опит. Повече дори. Ще ми помогне за бъдещето. Не съм се замислял в момента кое е най-добре за мен. На дали ще имам чак такъв избор, тъй като е въпрос на разговори. Ще бъда внимателен във времето към избора, ако имам изобщо такъв. Независимо коя група е. Въпрос на добра сплав между треньор, играчи и ръководство. Не можах да усетя „горещ” ли е стола на треньорството. Има напрежение покрай мачовете понеже нивото у нас не е високо, но тежко се играе в България. Има достойни отбори, които всеки може да победи всеки”, завърши Георги Чиликов.