Черно море и Левски се изправят в дербито на в кръга от плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят на стадион „Тича“ стартира в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата във Варна.

Треньорът на „моряците“ Илиан Илиев няма да може да разчита на наказания централен защитник Влатко Дробаров и ще трябва да прекроява отбраната си. Той заяви преди двубоя, че тимът му до последно ще се бори за третото място в шампионата. От своя страна капитанът на варненци Даниел Димов каза: „Левски играе добре, но трябва да се съобразява с нас“. В същото време Черно море е в серия от три поредни мача без победа, но от друга страна вкара седем попадения в последните си две домакинства на „Тича“, печелейки победи над Арда и Ботев Враца.

Наставникът на Левски Станимир Стоилов няма да може да разчита на наказаните Марин Петков и Уелтън. Мъри призова преди двубоя за пълна концентрация от своите футболисти и да няма мисъл преди финала за SESAME Купа на България. По-рано през седмицата бе основано сдружението „Левски на левскарите“, което трябва да бъде официално обявено навръх 108-ата годишнина на клуба на 24 май.

Появиха се информации и че Николай Михайлов ще остане в клуба и ще подпише нов договор, след като контрактът му изтича след края на сезона. В сряда клубът отбеляза 79 години от рождението на легендата Георги Аспарухов, а днес част от ръководството ще има среща с феновете във Варна преди мача с „моряците“.

„Сините“ нямат поражение в седем поредни мача във всички турнири през пролетта.