Авторитетното бразилско издание Globoesporte обяви, че футболистът на Ботафого Алекс Сантана вече официално е футболист на българския шампион Лудогорец. 25-годишният бразилец е парафирал договор с разградските „орли”, като Лудогорец ще заплати 780 хиляди евро за услугите на Сантана (4,7 млн. бразилски реала).

Първоначално сумата бе спомената от „O Dia”, но вече е потвърдена и от GloboEsporte. Преговорите са се провели по време на полуфиналите на Ботафого срещу Флуминензе за Купата на Рио.

Антон Узунов
12 снимки

В кариерата си за славния бразилски гранд играчът има 53 мача, в които вкарва 11 гола. Двата отбора са направили още една сделка покрай тази. Ботафого привлича бранителя Рафаел Форстър и ще подпише договор с бразилците до края на 2021-а година. Тимът вече закупи левия бек Витор Луис, десния защитник Кевин и нападателят Саломон Калу.

24 снимки

Иначе, Алекс Сантана пристигна в последния си отбор след размяна с Родриго Линдосо от Интернасионал, като Ботафого притежава 90% от правата на футболиста, докато другите 10% са на Колорадо, който също ще получи пари от трансферната сума.