Ботев (Пловдив) ще вземе участие в благотворителния крос на фондация "Спри рака", съобщиха от клуба. Шестото издание на инициативата ще се проведе на 8 октомври (събота), от 11:30 часа на Гребната база в Пловдив.

"Това не е състезание, а кауза на гражданското общество, възпитаване на чувство за емпатия, вяра и надежда. Кросът е благотворителен и цели набиране на средства и съпричастност към борбата с онкохематологични заболявания", коментираха от фондация "Спри рака".

Ботев като клуб, подкрепящ инициативата, ще участва с 2 набора от детско-юношеските формации на клуба - до 15 и 17 годишна възраст.

Програмата на кроса включва една обиколка на Гребната база с дължина 5 километра или половин обиколка, чиято дистанция е 2,5 километра, а по време на събитието ще има организиран благотворителен базар. Регистрацията на участниците започва един час преди старта - в 10:30 часа.

Събраните средства ще бъдат преведени на Kлиниката по педиатрия – звено детска онкология и хематология към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.