Правителството няма да купува нов правителствен самолет. Вместо това предвидените 50 млн. лв. ще бъдат дадени за спортни обекти. Това обяви премиерът Бойко Борисов.

Купуването на нов самолет се наложи заради честите аварии на Фалкона, с който лети Борисов.

37 млн. лв. ще бъдат дадени за строителство и ремонт на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив. Още 3 млн. са за стадиона в Шумен, а с 25 млн. лв. ще се направят физкултурни салони на 50 училища с 30 000 деца в тях.

"Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е за пилотите и екипажите извън мен, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7. След това, който иска, да купува. Завчера пак отказа автопилотът при облитане на летището в Бургас, късмет, светло време, няма да кажем, сега пак отива на ремонт в Женева. Чух всякакви идиоти да се изказват, че този самолет бил готин. Няма да купуваме, който иска да купува - след това.

С част от спестената сума ще бъдат подпомогнати пловдивските футболни клубове Ботев и Локомотив за дострояването на стадиона на "жълто-черните" и изграждането на тренировъчна база на "черно-белите".

Нека да се знае, че много училища нямат салони. Като е хубаво времето играят навън, но ние сме длъжни това неравенство да го прекратим. Затова 25 млн. за около, по списък, за образованието и спорта. И този ангажимент изпълняваме днес", заяви Борисов.