Президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов заяви, че УЕФА не е спряла средствата, които са предвидени да получава централата, но става въпрос за програмите. Той обяви, че е невъзможно клубовете да получат финансови инжекции от Бояна.

"Футболният съюз получава от УЕФА средства само и единствено за програмите, по които се работи общо. И само за това те могат да бъдат харчени, а от УЕФА контролират разходите стриктно и не е възможно дори част от средствата да бъдат отклонени. Съвместната работа в момента е забавена заради пандемията, но ще продължи, надявам се по-скоро", започна той. 

"От ЦСКА първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но на практика такова нещо е невъзможно. В БФС членуват над 400 клуба, професионални и аматьорски, в създалата се ситуация всеки има нужда от пари, разбираме това. Но не може да дадем на едни, а на други - не. Средства просто няма, това е истината. Някой да си мисли, че можем да му изсипем пари е нереално", заяви Михаил Касабов пред "България Днес".