Бившият собственик на Левски Тодор Батков беше гост в предаването "Неделята на НОВА", където говори за оставката на Борислав Михайлов, расисткия скандал и ситуацията като цяло в българския футбол.

„Оставката беше морален акт, трябва да уважим решението на Борислав Михайлов. Нормално беше членовете на Изпълкома да се оттеглят. Всичко дойде отвън, това е в стила на английските таблоиди. Лошото е, че беше предизвестено“.

Батков си спомни и за случката, когато отправи сериозни обиди към главният съдия на един международен мач на Левски.

„След 14 години не се срамувам. Това го направих съзнателно, не исках да се засека със съдията, да не стане нещо лошо, за да не бъде наказан клуба. Почти нямаше европейски мачове на Левски, където да не ни ощетяват. Бях глобен, както и клуба. Пуснах жалба и бях извикан в централата на Нион. Ако не бях оттеглил жалбата щеше да стане грандиозен скандал“.

„Горд съм с моя народ - 14 века история, англичаните не могат да се похвалят с това нещо. Не мога да търпя да ме наричат животно, заради едни платени момчета“.

„Истината е, че след като Борислав Михайлов стана президент на БФС, беше два мандата член на изпълкома и зам. председател на съдийската комисия на ФИФА, което е уникално висок орган за България, представителите на България в УЕФА са утроиха. Бяха приети български служители да работят в УЕФА, каквото чудо нямаше преди. Той успя да осигури авторитет на България и беше близък на Мишел Платини. Той заслужи своя авторитет. Страхувам се, че сега ще започне обратният процес. Важно е кой ще стане президент“.

"Това е една от причините да се оттегля – да ми поставят нещата така, че да вадя допълнително пари от джоба, за да решим проблем. Трябваха и пари за самоохрана. Само и само мир да има. Въпреки това бяхме наказвавани".

"Приличаше на инцидента акция на ГДБОП. Просто може би се опитаха да угодят и на премиера, разбирате какво искам да кажа".

"Трябва да се разкрият виновниците и да се извиним на Англия. Трябва да има нормален конгрес. Президентите на водещите клубове трябва да си в Изпъкома и работа в детско-юношеския футобол", сподели още Батков.