Новото попълнение на унгарския гранд Дебрецен – Дориан Бабунски, говори за Gong.bg часове, след като официално бе представен като футболист на „червено-белите“. Бабунски отличи избора си към „Локи“, както е едно от прозвищата за "кошмара" за българските Левски и Литекс през годините в европейските турнири, с факта, че клубът разполага с изключително модерна инфраструктура, каквато имат и повечето клубове в местната ОТП Банк лига.

Бабунски призна, че интересът към него е бил сериозен от много клубове, но именно Дебрецен е показал най-голям интерес, а фактът, че и брат му – Давид, играе за този клуб, то решението е било взето със сравнителна лекота от страна на северномакедонския нападател.

„Дебрецен е много голямо име за унгарския футбол. Инфаструктурата на клуба се е развила много през последните няколко години и това лесно може да се видите, както е със стадиона и тренировъчната база на Дебрецен – топ ниво. Готов съм да се насладя на динамичен футбол и смятам, че това ще ми помогне да се развия като футболист“, започна Бабунски пред нашата медия.

Антон Узунов
67 снимки

„Тук съм, за да помогна на тима да си върне статута, който Дебрецен заслужава. Удоволствие за мен, а също така и много специално усещане, че ще играя заедно с моя брат Давид, който играе тук и е част от първия отбор през този сезон“, продължи Бабунски.

Антон Узунов
23 снимки

„Смятам, че Дебрецен е правилната стъпка в моето развитие, защото отборът показа най-голям интерес към мен. Това ми даде нужната увереност да продължа със същата динамика, която имах през последната година. Имаше много други клубове от целия свят, които имаха интерес да ме привлекат, но усещам, че взех правилното решение според моите амбиции. Както казах преди, на Ботев Враца, клубът, феновете и хората във Враца – ще им бъда благодарен завинаги, че ми дадоха шанса и нужната увереност, както и подкрепа при моето време в клуба. Искам да благодаря и на другите фенове на футболните отбори в България, които показаха уважение към мен – благодаря ви“, завърши бившият нападател на врачани пред Gong.bg.