Арда победи Ботев с 3:0 на стадион "Христо Ботев" в последния 35-и кръг на efbet Лига. Попаденията за гостите от Кърджали бяха дело на Ласана Н диайе и на Светослав Ковачев, който се разписа на два пъти. В състава на Ботев личаха имената на много юноши на отбора, съставен изцяло от българи. С тази победа Арда си гарантира 7-о място, даващо право на плейоф за участие в предварителните кръгове на Лигата на конференциите. Ботев завърши на 10-о място, като все още няма нито победа, нито гол на своя нов стадион, но ще се надява на по-добра кампания през следващия сезон.

start-photo.bg
8 снимки

В 8-а минута Радослав Цонев стреля директно от пряк свободен удар, но Стефан Смъркалев успя да реагира и изби в корнер. След получил се рикошет В 28-а минута, топката попадна в Преслав Боруков, който веднага стреля с глава, но право в Смъркалев, който нямаше проблеми да улови.

В 32-а минута Арда изпълни заучено пряк свободен удар, като топката бе подадена на границата на наказателното поле към непокрития Светослав Коваче,в който стреля, а след получилия се рикошет, топката влетя във вратата на Смъркалев - 1:0 за Арда.

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара се отскубна от персоналния си пазач след изпълнение на корнер и отправи удар с глава, който мина много близо покрай вратата на Смъркалев.

В 52-а минута Светослав Ковачев напредна добре с топка в крака и реши да стреля от ръба на пеналтерията, но опитът му бе слаб и попадна право в ръцете на Смъркалев. Малко след това Преслав Боруков и Абубакар Тунгара размениха добри подавания, като малиецът реши да стреля, но топката се отби от напречната греда. Късмет за Ботев!

Lap.bg
23 снимки

В 64-а минута Светослав Ковачев отново бе замесен в интересна ситуация, като отклони към Радослав Цонев, който шутира мощно към вратата на Ботев, но Смъркалев спаси, а топката излезе в корнер. Малко след това Светослав Ковачев изпълни пряк свободен удар и стреля директно, като топката летеше застрашително и се отби от напречната греда на Ботев.

Секунди след това отново Ковачев бе с топка в крака и получи свободно пространство, при което реши да се възползва и да стреля от дистанция, но Смъркалев изби страхотно с една ръка. В 75-а минута Светослав Ковачев отново получи топката в противниковото наказателно поле, като се завъртя чудесно и реши да стреля и не остави никакъв шанс на Смъркалев да реагира. Страхотен гол на футболиста с номер 10 от Арда.

Десетина минути преди края на редовното време Ласана Н диайе получи превъзходен пас от Дюлгеров, като нападателят овладя с първото докосване, а с второто стреля с левия крак, за да преодолее Смъркалев и да направи резултата класически.

В 87-а минута Красиан Колев стреля силно от пряк свободен удар, но Анатолий Господинов внимаваше и успя да избие встрани. 

Това бе всичко от този сблъсък, който бе спечелен по категоричен начин от Арда с 3:0 в гостуването на тима в Пловдив на Ботев.

Стартови състави:

Ботев: 99. Стефан Смъркалев, 3. Мартин Христов, 5. Станислав Работов, 6. Мирослав Георгиев, 9. Константин Павлов, 10. Красиан Колев, 13. Мартин Ситев, 14. Димитър Папазов, 17. Лъчезар Балтанов, 27. Димитър Балинов, 31. Станислав Петков

Треньор: Стефан Стоянов

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Ценов, 24. Алекс Петков, 99. Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев