Президентът на футболния съюз, Борислав Михайлов, обяви решенията, които се взеха на Изпълкома, проведен преди минути. Така стана ясно, че форматът на efbet Лига, с 14 отбора, се запазва и за следващата кампания, а от сезон 2022/2023 вече първенството ще е съставено от 16 тима. И в двата случая обаче баражната система остава. 

lap.bg
21 снимки

„Решението се дължи на факта, че изпаднал отбор няма моралното право да остане в дивизията, така се губи състезателния характер на първенството. Преценихме, че догодина ще е по-добре да останат 14 тима, а чак от сезон 2022/2023 да се въведе форматът с 16 тима. Така тимовете ще се подготвят финансово и инфраструктурно далеч по-добре“.

„Доволни сме от ВАР. Това е много добър механизъм, за да облекчим съдиите, които биват притискани постоянно. ВАР успокоява футболисти и клубни ръководители. Ще има ВАР във всеки един мач. Затова намаляваме и леко съдийските такси“.

„Когато има 16 отбори отново ще има баражи. Втора Лига ще бъде съставена от 20 отбора и ще бъдат включени и дублиращи тимове“.

„Националният отбор направи сериозни мачове, много качествени. Треньорът направи пълно подмладяване и това ми харесва. Тези 3 мача му дадоха възможност да използва доста играчи, които да се сбият с отбори кат Франция и Русия. Полезни проверки, климатът в отбора е добър. Надявам се да се изгради един по-стойностен национален отбор“.

„Каза миналият път, че ще кажем нещо, когато има нещо за казване. Имаше решение, имаше и драматизъм относно изпадащите отбори. Говоря, когато имам какво да каже. Бербатов има право да се кандидатира и да провежда каквато кампания иска. Той не е цел за мен, дойдох да си завърша мандата. За момента има редовен Конгрес догодина, дотогава всичко са спекулации. Всеки има право да се кандидатира, но да си спомнят, че не трябва да прескачат добрия тон“.