Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в контролна среща, играна на стадиона в квартал "Надежда". В 19-ата минута Наско Милев откри резултата за домакините, а Светослав Диков удвои точно преди почивката. В 83-ата минута Венцисалв Василев намали, а само две минути след това Ангел Бастунов изравни за гостите и оформи крайния резултат. 

Локомотив игра по-добре през повечето време и играччите на Иван Колев пропуснаха още няколко добри ситуации да стигнат и до трето попадение. Гостите пък успяха да се събудят в края на срещата и с две късни попадния успяха да изравнят. Срещата бе дебютна и за новото попълнение на новака в елита - Мартин Камбуров.

Това се явяваше и като генерална репетиция за двата отбора преди старта на новия сезон. Локомотив гостува на Спортист Своге във втория ешелон, а ЦСКА 1948 приема ЦСКА в efbet Лига.  


Първите минути на срещата вървяха в бавно темпо, като рядко се стигаше до някакви по-интересни ситуации и опасности пред вратите. 

В 18-ата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле на ЦСКА 1948. Зад топката застана Павел Петков, който стреля фалцово, но покрай дясната греда на вратаря Димитър Тодоров.

Само минута след това "железничарите" откриха след бърза атака. Изсипана топка в наказателното на гостите бе свалена с глава от Светослав Диков за Наско Милев, който отблизо, останал на празна врата, не сбърка - 1:0. 

В следващите минути гостите се опитаха да изнесат събитията пред вратата на Ивайло Василев, но до реални опасни ситуации не се стигаше.

В 33-ата минута централният бранител на Локомотив Марио Петков засече добре с глава центриране от ъглов удар, но прати топката в обятията на Тодоров. 

Пет минути пред края на първата част Серкан Юсеин пробва удар към вратата на домакините, но стражът на Локомотив се намеси стабилно. 

В 43-ата минута отборът на ЦСКА 1948 пропусна може би най-чистата си ситуация за попадение. Серкан Юсеин открадна топката от брантел на "железничарите" на границата на наказателното поле, след което стреля по земя, но Василев успя да избие в ъглов удар.  

Точно преди почивката Локомотив нанесе втори удар. Отново защитата на ЦСКА 1948 не действаше по най-добрия начин и Светльо Диков засече във вратата на Тодоров центриране отдясно на Павел Петков - 2:0. 

Втората част започна с шанс за гостите. Денислав Алекасндров центрира отляво в наказателното поле, където Васил Шопов стреля с глава, но в ръцете на Василев.

В 58-ата минута Светльо Диков пропусна да вкара втория си гол в срещата, след като от няколко метра пропусна чудесна възможност с удар с глава. 

Две минути след това удар на Павел Петков бе блокиран от вратаря на гостите, след като бе останал сам срещу него.

В 78-ата минута Симеон Петров получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение. Той обаче не напусна терена, тъй като двата отбора се бяха разбрали да завършат мача в пълен състав.

В 83-ата минута гостите успяха да намалят резултата. Появилият се като резерва Венцислав Василев успя да засече с глава центриране от ъглов удар - 2:1.

Само две минути след това обаче ЦСКА 1948 успя и да изравни след груба грешка на играчите на Локомотив. Автор на попадението стана Ангел Бастунов, който влезе на скорост в наказателното и се разписа с глава.  

В оставащите минути до края гостите се опитаха да стигнат и до пълния обрат, но пропуснаха няколко добри ситуации.  


ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 1948 2:2

1:0 Наско Милев 19' 

2:0 Светлослав Диков 45'

2:1 Венцислав Василев 83'

2:2 Ангел Бастунов 85'

Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: Василев, Педро, М. Петков, Матеус, Орачев, Семерджиев, Милев, Стефанов, П. Петков, Милошев, Диков

Старши треньор: Иван Колев

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): 1. Димитър Тодоров - 14. Димитър Савов, 87. Симеон Петров, 6. Михаил Минков, 71. Александър Георгиев - 8. Ивайло Климентов, 26. Серкан Юсеин - 11. Денислав Александров, 10. Васил Шопов, 20. Ангел Бастунов - 9. Мартин Камбуров

Старши треньор: Красимир Балъков