Ръководството на ЦСКА е изпратило писмо до спортния министър Красен Кралев относно стадион "Българска армия" , подписано от изпълнителния директор на клуба Пламен Марков. За действията на "червените" информира Блиц.
 
От "Армията" направиха разтърсващи разкрития за състоянието на стадиона в Борисовата градина, който "в настоящия си вид не може да продължава да функционира".  
"Не можем да търпим стадионът да продължава да изглежда в това опасно за ползване състояние", пише още в писмото на ЦСКА.
 
Както е известно, "червените" искат да реновират съоръжението в Борисовата градина, но на този етап не получават разрешение за започването на наложителната реконструкция. Това провокира ръководството на ЦСКА да изпрати запитвания до държавните институции. 
 
Писмото на ПФК ЦСКА София ЕАД до министър Красен Кралев:
 
"ПФК ЦСКА София ЕАД иска да изрази своето безпокойство и да Ви сезира за някои процеси, касаещи бъдещите ни планове да притежаваме нов и модерен стадион. Клубът ни е на мнение, че съоръжението в този си настоящ вид не може да продължава да функционира. Това е очевидно за всички държавни и футболни институции, както и за многобройните ни привърженици. То не отговаря на критериите и изискванията на УЕФА да приема мачове на високо ниво, което от своя страна ни задължава да ползваме под наем друг стадион в определена фаза на евротурнирите. Да изпаднем в подобна ситуация е срам - за нас като клуб с утвърдено име в европейската футболна история, за Министерството като собственик на стадиона и за България, демонстрираща амбиции за модерна европейска държава.
В тази връзка искаме да попитаме: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30-годишен план, за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика? 
Досега получихме добронамерени обещания от всички страни, но на практика нещата са в притеснителен застой, защото ефективни действия няма. При положение, че нашето желание не е за финансиране от държавния бюджет, а само за съдействие и разрешения за съответните строителни процедури и документация. Припомняме, че в тренировъчната база "Панчарево" досега сме вложили 4 383 086 лева в строителство и подобрения и е крайно време тези значими финансови средства да бъдат законно признати от съответните институции.
Ще се ангажира ли Министерството и държавата с конкретни срокове да се ускорят процесите на одобрение на нашите проекти и реалното им стартиране? Не можем да търпим стадионът да продължава да изглежда в това опасно за ползване състояние.
Вярваме,че взаимните ни усилия ще дадат ползотворен резултат, за да може спортната институция ЦСКА да притежава наистина стадион и база, с която всички да се гордеем, и която да бъде отново люлка за футболни таланти и велики шампиони."
 
Част от запитванията на фенклубовете на ЦСКА:
 
"Ще насърчи ли държавата координираната с нея инвестиционна политика от страна на нашия клуб, тясно свързана с изграждането на ново и модерно спортно съоръжение в Борисовата градина?
Ще обърне ли някой внимание на желанието и гласа на най-многобройната спортна публика в България да има свой модерен нов дом, отговарящ на всички изисквания за безопасност и притежаващ всички необходими удобства, на които се радват и европейските фенове?
Отговорите на тези въпроси очакваме от вас, а ако смятате, че сме голословни, сме готови веднага да входираме и резултатите от провелата се наша подписка за ново спортно съоръжение "Арена ЦСКА" - над 90 000 червени гласове са готови напълно да ви опровергаят. А топката остава във вашето поле".