Тази година Лудогорец има много сериозна конкуренция в лицето на Левски, Локомотив Пловдив и ЦСКА, заяви треньорът на орлите Станислав Генчев по време на награждаването на разградчани за отбор №1 на месец август.Втори е националният тим на България по художествена гимнастика.
 
“Тази година Левски, Локо Пд и ЦСКА са ни сериозен конкурент, което е добре за футбола. Естествено, най-голямото предизвикателство са  евротурнирите. Когато станеш шампион, имаш шанс да играеш в групите на Шампионска лига или Лига Европа.Това са най-хубавите и приятни мачове за един футболист. Носят престиж и за клуба, и за футболиста. Още повече, че през тези 8 години футболистите не са едни и същи. Така че има хора, които нямат и една титла зад гърба си. Те имат предизвикателството да станат шампиони”, каза още Генчев.
 
Той разкри защо тимът му има проблеми в някои от шампионатните срещи срещу по-скромни противници.
 
“Физическа умора няма, защото разполагаме с достатъчен брой добри футболисти и можем да си позволим ротации. По-скоро има психическа умора, тъй като ни се налага да играем в Европа срещу изключително сериозни противници. След това в България играем срещу отбори, които изцяло гледат да рушат играта и да не се надиграват с нас. Когато в единия мач си бил на върха на физическите и психическите възможности, е трудно след три дни отново да си със същата мотивация. Оттам ни идват проблемите срещу по-посредствените отбори в България. Играем по-трудно срещу тях”, обясни младият специалист.
 

Станислав Генчев

източник: Lap.bg

 
Генчев призна, че предстоящият двубой с Ференцварош ще осмисли сезона на Лудогорец.
 
“Мачът с Ференцварош е най-важният, но преди това имаме два много тежки мача със Септември за Купата и Черно море за първенство. Изключително важно е да спечелим, защото всяка една загуба на точки се приема доста трудно, тъй като сме фаворити. Срещу Ференцварош задължително ще излезем за победа. Да, равният ни устройва, но който излезе за равен, страда след това. Винаги е хубаво, когато си победил един противник с 3:0 на собствения му терен, но сега мачът ще бъде много по-различен. Срещата ще е изключително трудна и за двата отбора. Може би имаме психологическо предимство, но това не трябва да ни успокоява и да си мислим, че съперникът сам ще се победи. В този мач няма фаворит, двата отбора са с изравнени възможности”, добави специалистът.
 
Той коментира и вчерашния двубой срещу ЦСКА.
 
“Загубихме две точки. Като цяло мачът не беше интересен за гледане, без много голови положения. Имаше две пред вратата на ЦСКА. Пред нашата врата противникът ни затрудни с два преки свободни удара. Стратегически равният резултат не е лош, но всички съжаляваме, че не си тръгнахме с трите точки от София", заяви Генчев.
 
Треньорът призна, че все още не е водил преговори с ръководството на Лудогорец за постоянен наставник на тима.
 
“Застанах временно на треньорски пост в Лудогорец. Ще се боря да играем в Европа през пролетта и да увеличим разликата пред преследвачите. Въпросът с треньорския пост ще се реши след това”, обясни Генчев.