Бившият защитник на Левски и настоящ мениджър Джон Ингълс е с ключова роля за раздора между Левски и крилото Станислав Иванов. Именно шотландецът разколебал Стаси за трансфера му в Ерцгебирге (Ауе), твърди "Мач Телеграф". Ингълс го убеждавал, че трябва да приеме оферта в Турция за по-висока заплата.

Според запознати от Ауе били готови да плащат 25 000 евро месечно на младежкия национал, което е много по-голяма сума от спряганата в някои медии. Докато вървели преговорите с немците, "сините" разговаряли със Станислав Иванов да прекрати взаимоотношенията си с Ингълс.

Антон Узунов
67 снимки

Причината била, че от Ерцгебирге можели да платят 550 000 евро за крилото, като 50 хиляди от тях щели да влязат в касата на агенцията. На "Герена" обаче не искали да се лишават от тази сума, защото кризата кара Наско Сираков и компания да цепят всеки цент на две.

Шефовете на "сините" били убедени, че Ингълс мъти главата на Стаси, което в крайна сметка доведе до изваждането му от състава и замразяването на таланта. Според запознати тази ситуация обаче може да се промени, ако младежкият национал се раздели с Джон Ингълс.