Спонсорът на българския футболен шампионат - компанията efbet, ще помага финансово на румънския Арад. Това обявиха от северната ни съседка.

Логото на букмейкърската компания ще стои отпред на екипите на тима.

"Договорът е поверителен, но мога да кажа, че той е най-големият в историята на клуба и е подписан с най-силната компания за спортни залагания и онлайн игри в България", каза силният човек в Арад Александру Мецар.

"През последните години амбициите ни да станем международен играч се реализираха при отварянето на нови пазари, които сега включват Малта, Румъния, Сърбия, Испания и Италия. Желанието да се занимаваме със спорт в Румъния идва естествено, като разширяване на нашата визия в съседните страни, където започнахме развитие. Направихме внимателен анализ на местната футболна среда и решихме, че първият ни партньор трябва да бъде отбор с традиции в Румъния, символичен отбор, с изключителни резултати в историята на вътрешното футболно първенство.

Разговаряйки с ръководството на клуба за това партньорство, бяхме много изненадани както от топлината, с която ни посрещнаха тези трансилванци, така и от сплотеността между членовете на мениджърския екип. Арад вече е млад екип с големи амбиции, изглежда като обединено семейство, което е изключително важно за нас, нашата група все още е семеен бизнес.

Напълно сме убедени, че Арад ще спечели промоция в Лига 1 през следващия сезон и ние сме с тях, надявайки се на дългосрочно партньорство, към успех и за двете страни", написаха от букмейкърската компания.