Директорът на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов коментира тегленият преди минути жребий за новия сезон в efbet Лига. Съдбата определи новакът в елита да дебютира на съименника си ЦСКА още в първия кръг.

„Доста чакан сблъсък. Предполагам, че ще предизвика доста голям интерес. Ще стартира интересно новият шампионат. Това може би ще бъде един от най-гледаните мачове в първенството. ТВ-рейтингът ще се вдигне на телевизията, която го предава.

Ако бъде определен този мач като рисков, а аз смятам, че е много рисков, няма как да се играе на друг стадион, освен „Васил Левски”, ако има фенове, разбира се. В първия кръг сме домакин, мачът ще се играе на „Васил Левски” със сигурност.

Когато ние сме домакини, ще направим най добрите предпоставки како на домакинската, така и на гостуващата публика. Това ще бъде за всички наши мачове. От наша страна като ръководство, ВИП гости, спонсори, ръководство на другия отбо,  ще бъдат приети като равен  с нас”, коментира Гьонов.

Антон Узунов
17 снимки

„В такъв мач мисля, че няма да има фаворит. Отборът на ЦСКА-София е с много по-голям опит. Имат чужденци, но съм убеден, че нашите футболисти разбират важността на този мач. Целта е да играем хубав футбол, имаме футболистите да постигнем добри резултати.

Какъв е съветът ми към феновете? Да се уважават, защото до вчера бяхме заедно. Нека мачът мине под надслов на едно разбирателство. Знаете историята и на единия, и на другия клуб, феновете си имат обяснение.

Има и такива, даже по-голямата част, които все още не са решили. Нека няма омраза, футболът е едно шоу. Това е съдбата, това е жребият. Аз не мога да го определя. Така се е паднало, затова трябва да играем. Не е най добрият вариант за нас защото няма да имаме официален мач близо три месеца. За нас ще бъде по-трудно, но ние го приемаме. По-емоционален за мен със сигурност ще бъде мачът с Левски”, каза още Добрин Гьонов.

Той коментира и новият договор за телевизионни права: „Този начин, по който се разделят парите в момента, е така както се разделят така в Англия, Испания. Смятам, че разпределението е правилно. Не сме коментирали разпределението, а самият договор. Имало е три оферти и е избрана най-високата.”