Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев коментира взетите решения на проведеното заседание днес. Той изказа задоволството си от това, че плейофната фаза на първенството ще бъде и с ВАР, което ще намали грешките на съдиите. Бизнесменът коментира и новия национален селекционер Ясен Петров, като сподели, че не се бърка в избора за треньор.

Домусчиев обърна внимание и на подрастващото поколение в България, като заяви, че Лудогорец е създал най-добрите условия за подготовка на талантите. Той смята, че школите трябва да изкарват качествени футболисти. 

"След като сме го избрали, надяваме се на по-добри мачове, да се надяваме, че ще се справи, пожелавам му успех. Не познавам добре работата му, отзивите за нея обаче са добри", коментира Домусчиев.

"Материалът трябва да се създава, с школата на Лудогорец опитвам да го правя това. Ние сме осигурили най-добрите условия. Надявам се, че и други школи ще направят същото. Не се бъркам в такива теми. Данчо Лечков и Емо Костадинов са опитни хора, не съм давал предложение за нов национален селекционер", добави той.

"Смяната на съдийския шеф беше гласувана единодушно, съдийството има нужда от развитие. Одобрихме договора за ВАР. Плейофите ще са с ВАР, обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите върви. Дано намалеят и грешките на съдиите. Така ще имате много по-малко какво да пишете и коментирате относно съдийските грешки. Спорове има, нормално е, това са хора опитни, мъдри, и в спора се раждат решенията", каза още Домусчиев.

"Не сме доволни от резултатите, затова сменихме и треньорите, винаги работим и вярваме в това, което правим", каза в заключение той по повод представянето на Лудогорец в Европа.