Бившият футболист на Левски и ЦСКА Георги Чиликов беше гост в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той сподели мнението си след дербито между Лудогорец и Левски и коментира сегашната ситуация в двата клуба.

"Почти всички отбори се стараят да са дисциплинирани в играта, в атака качеството струва пари или се изгражда, шампионатът е интересен, качествен е, не е супер качество, но е интересно", коментира Чиликов.

"Три точки за Лудогорец, но има доста мачове, Лудогорец си взе своето с възможностите, които имаха, а Левски имаше възможности, но не реализира. Разликата в атакуващите футболисти направи разликата, Левски има да се развива. Левски има още малки крачки да извърви, нужно е време, и след това може да се противопостави още тази година, Лудогорец в първенството, не е този отбор, който очевадно да мачка, в Европа показва по-добрата си светлина, в първенството, не е толкова убедителен, а това го показват и резултатите, но са на върха, имат класата. Грандовете не са толкова постоянни в резултатите, тази загуба от Лудогорец да не се отрази негативно", добави той.

"В първенството бяха много по-убедителни, в Европа отборът показва едно много добро лице, там тимът играе с по-добро настроение и скорост".

"Ще го поздравя, показа в момента, че върви и се развива по една възходяща линия, вкара едно настроение в отбора, повече дисциплина в защита, той е млад специалист", заяви той по отношение на треньора на Лудогорец Станислав Генчев.

„Футболистите на Лудогорец са сериозни професионалисти, отнасят се сериозно към тренировъчния процес. Генчев прави ротации в отбора, това е знак за спокойствие“.

Чиликов коментира и ситуацията в „синия тим“:

„Четири точки разлика не са много. Има още много дербита и мачове. И двата тима ще губят точки. Левски обаче не трябва да губи точки срещу слаби отбори. Също така hолемите мачове не трябва да ги губи“.

„Интересувам се, запознат съм от някои от футболистите, гледам съм им някои мачове. Добри попълнения. Като бях скаут не съм гледал по-добри футболисти. Много е трудно е да намериш футболисти, които да правят разликата в първенството. Има какво да доразвиват още в момента. Не са от световна класа, но са добри. Зависи от кои държави, от кои първенства търсиш футболисти. Все по-трудно става. Тези футболисти не са били първа опция в мнението на треньорите. Повечето от чуждестранните футболисти предпочитат да не идват в България. Има някои постове, които да се допълнят. Трябва да се състави отбор, който по-продължително да бъде в борбата за титлата. Не е голяма разликата, но трябва още малко.

"Мисля, че сега е по-добре организационно ситуацията в клуба. Има хора или екип, които взимат тези решения“, заяви Чиликов.