От 1 до 4 април Дряново отново ще бъде център на детския футбол с участието на 30 отбора от цялата страна. Третото издание на Великденския турнир за Купа „Боровец“ ще събере малчугани от три възрастови групи – родени през 2006 година, през 2008 година и през  2010 година.

Организатор е местният футболен клуб „Локомотив“ под патронажа на легендите от златното поколение в САЩ’94 Красимир Балъков, Илиян Киряков, Пламен Николов, Станислав Генчев и председателя на Асоциацията на футболистите Дончо Донев, информират от Пресклуб България.

Партньори са Зоналният съвет на БФС Велико Търново и Областният съвет Габрово. Официалното откриване е на 1 април в 12 ч.

„Адмирации за турнира в Дряново. За 20 години Асоциацията на футболистите е организирала над 300 турнира с над 100 000 деца  в цялата страна. Отстрани може да изглежда лесно, но е много трудно да правиш детски турнири“, сподели Дончо Донев.

„Надявам се един ден от Дряново да излязат футболисти за националния отбор, които да ни радват“, каза героят от САЩ’94 Пламен Николов.