ЖФК Бургас с покана за престижен турнир

 източник: БГНЕС

източник: БГНЕС

Отборът на ЖФК Бургас е поканен на престижен международен футболен турнир "GALLINI WORLD CUP" за периода 13-17 април 2017г. в гр. Порденоне, Италия, под патронажа на Италианската футболна федерация и FIFA. 

Този турнир се организира ежегодно в памет на Франко Галини, основател на благотворителна асоциация "Via di Natale", която подпомага терминално болни с ракови заболявания.

Предстои 19-то издание на турнира, в което ще участват престижни италиански и международни клубове по футбол от момичета и девойки в две възрастови групи - до 13 г. и 16 г.

Предвид наблюденията на БФС за бързото и динамично развитие на девическата структура на ЖФК Бургас, федерацията предложи този отбор да вземе участие в международното мероприятие, като дават официално разрешение за участието на тима.

Това ще бъде от изключително голямо значение за развитието на женския футбол в Бургас, и като цяло в България, предвид това, че гр.Бургас е избран да бъде домакин на Европейското първенство за девойки до 17 години, което ще се проведе през 2019 г. 

Опитът, който момичетата ще придобият на международния турнир ще допринесе за едно бъдещо достойно представяне на европейския спортен форум.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футбол

Други