Зоналният съвет на БФС-Варна взе изненадващо на пръв поглед решение за скандалния случай в Девня, след като в събота беше прекратен мачът от детската втора група при родените през 2003-а година ФК Девня 2005 и Атлетик Шумен.

След разглеждането на докладите на длъжностните лица се оказва, че има само в един момент инцидент, когато играч на гостите от Шумен удря без топка играч на Девня заради фаул в центъра на терена. Главният съдия се опитал да покаже наказателни картони и на двамата, но не успял, тъй като треньорът на Атлетик Шумен извадил отбора си от терена. Председателят на ЗС на БФС-Варна Георги Мирчев разказа, че двама души от публиката на домакините действително са нахлули на терена и са влезли до 10 метра, но въпросните хора не са удряли деца от тима на гостите. Един човек, по-късно оказал се дядо на момче от Атлетик, също е влязъл на терена, но и той не е посегнал. Охраната е реагирала и е извела нахлулите на терена лица извън границите на игрището.

Старши треньорът на Атлетик  Стойко Стойков е наказан с лишаване от треньорски права за една година, тъй като той е виновник за напускането на терена на своя отбор. В това наказание има и добра новина, тъй като отборът поне може да продължи участието си в първенството. Самият Стойков на изслушването преди заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС-Варна е признал вината си, както и че е заблудил с изявлението общественото мнение. 

Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС - Варна реши: 

"Изслушване на длъжностните лица и представители на ФК "ДЕВНЯ 2005" (Девня) и ФК "АТЛЕТИК" (Шумен) относно прекратената среща" от първенството по футбол - Деца II група, състояла се по програма на 07.10.2017 г. 

наложи следните НАКАЗАНИЯ :  1. Налага имуществена санкция на ФК Атлетик Шумен в размер на 1000,00 лв., на основание чл. 28, ал. 1, т. 2 "д" от ДП. 2. Стойко Стойков - треньор на ФК Атлетик Шумен - забрана да изпълнява функции като треньор за срок от 1 година и глоба в размер на 937,50 лв. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението. 3. ФК Девня-2005 - предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 125,00 лв., на основание чл. 37, т. 1 "В/първи дефис". 4. Радостин Мирославов Стефанов от ФК Атлетик Шумен - спиране на състезателните права за 4 срещи на основание чл. 22, ал. 2 г/4, във връзка с чл. 16, ал. 2 от ДП. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението. 5. Анатоли Недялков Ганев от ФК Девня-2005 - спиране на състезателните права за 4 срещи на основание чл. 22, ал. 2 г/4, във връзка с чл. 16, ал. 2 от ДП. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението./БТА