Районна прокуратура - Оряхово е внесла за разглеждане от съда обвинителен акт срещу К. А. и Н. И. за извършено от тях престъпление - причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Двамата обвиняеми - съответно на 19 години и 16 години към момента на извършване на престъплението, били картотекирани като футболисти към отбора на "Огоста -Б", с. Хайредин, койтосе състезавал в "Б" окръжна аматьорска група.

В 16 ч. на 21.10.2017 г., на стадиона в с. Софрониево, област Враца, била определена среща за първенството между отборите на ФК "Ураган 33", с. Софрониево и ФК "Огоста - Б", с. Хайредин.

Първото полувреме започнало при нормална игра, като приключило при равен резултат 1:1. Към средата на второто полувреме, след реализирана дузпа, резултатът станал 2:1, в полза на домакините.

В един момент, по повод грубо фаулиране от страна на футболист от "Огоста -Б" спрямо играч на противниковия отбор, между двамата възникнал словесен конфликт. Последвало хващане за фланелка, дърпане, при което съдията останал безучастен. В конфликта се включили и други футболисти от двата отбора с размяна на шамари.

Тогава обвиняемият К.А. бързо наближил играча от противниковия отбор - Д.Д., и му нанесъл силен удар с юмрук. Пострадалият почувствал силна болка, при което загубил равновесие и паднал на терена. По същото време към терена се насочил и обвиняемият Н.И., който нанесъл силен ритник с крак на лежащия на земята футболист.

Конфликтът ескалирал и в сбиването се включили и други играчи от двата отбора. Охранителите на мача се впуснали да разтървават участващите в сбиването, а главният съдия показал червени картони на лицата, предизвикали първоначалното сбиване.

В РУ на МВР гр. Оряхово бил подаден сигнал за случилото се по време на футболния мач и извикана линейка за пострадалия Д.Д., който бил замаян, с видимо нараняване, но адекватен.

В хода на досъдебното производство е била изготвена съдебно-медицинска експертиза, която е установила, че на Д.Д. е било причинено линейно счупване на долна челюст с оток на меки тъкани.

Предстои делото да продължи в съда./БТА