Днес, стартира най-големият детски футболен турнир в град София - купа "София" 2020! 

В рамките на четири дни от 20.02. 2020 до 23.02. 2020 г. над 1700 деца ще вземат участие в "битката за столицата"! Тазгодишното 9-то издание на турнира е най-мащабното до сега, като отборите - участници са 96 в 7 възрастови групи, от деца, родени през 2007 година, до най-малките футболисти от възраст 2013 година.

Надпреварата ще се проведе на най-добрите изкуствени терени в София - Национална футболна база "Бояна", Национална Спортна Академия "Васил Левски", футболна база "ДИТ" в Драгалевци, комплекс "Царско село", Балон "Национал" и изкуствен терен "Витоша 13" - база "Слатина".

Купа "София" се организира от фирма Трейнинг Кампс България и се провежда под егидата на Столична община, с любезното съдействие на Български Футболен Съюз и Зонален съвет - гр. София.

Организаторите споделят, че тазгодишното издание е най-успешната оценка за тяхната работа. Сред участниците са всички най - големи футболни школи и клубове у нас, а за втора година участие ще вземе и холандската академия "Football 2 enjoy", собственост на бившият футболист на Левски София - Дъстли Мюлдер.

Турнира датира от 2016 година, когато е създаден с цел, да подпомогне детско-юношеският футбол в България с конкуретни двубои. Първото издание на купа "София" се проведе с 40 отбора, като в рамките на няколко години, добрата организация, професионализъм и правила, доведоха броя участници до 96 отбора.

Организаторите, съвместно партньорите на купа "София" са осигурили на децата отлични условия, вода, лакомства, професионални фотографи и награди.