Отборът на ФК Созопол прибави още три точки в борбата за челната позиция в Югоизточната Трета лига. На негостоприемния стадион "Миньор", в среща от 13-ия кръг, "небесносините" се наложиха с 1:3 над домакините от Димитровград 1947.

След успеха, възпитаниците на Маргарит Димов се изкачиха на втората позиция в класирането, измествайки Марица Пловдив и Загорец Нова Загора, които са с двубой по-малко. Лидер е Нефтохмиик с 31 точки, а Созопол е втори с 29 в актива си.

Пред седващата седмица на Созопол му предстои още едно трудно гостуване на Миньор Раднево.

В Димитровград, гостите от Созопол показаха характер и заслужено си тръгнаха с трите точки. Нападателят Юлий Шекеров, който получи контузия в последния домакински двубой срещу Карнобат не пътува с отбора. Гостите започнаха агресивно срещата, а в 10-ата минута вече имаха аванс в резултата чрез Антонио Ласков, пишат от Пресслужбата на ФК Созопол.

След хубав пас по диагонал от центъра на терена, полузащитникът Яни Николов намери с левия крак Антонио Ласков, а халфът на гостите преодопя бранител на домакините и прати кълбото по земя в далечния ъгъл на вратаря на Димитровград за 0:1. В 35-ата минута домакините от Димитровград изравниха резултата за 1:1. В герой за гостите се превърна Станимир Баев, който бе заменен в 70-ата минута от Мартин Газиев. В 46-та минута Баев изведе в дълбочина Димитър Коларов, но стражът на Димитровград го фаулира грубо в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка.

Нападателят на Созопол бе принудително заменен от Ангел Каракашев, а именно Станимир Баев се нагърби от 11-те метра и изведе "небесносините" напред в резултата, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 1:2.  В 57-ата минута отново Станимир Баев подпечатаха деветия успех от началото на сезона за "небесносините" с прекрасно изпълнение от границата на наказателното поле оформи крайния резултат в срещата 1:3.