Заместник-кметът община Ковачевци, Иво Симеонов, пречи на тренировките по футбол на деца на стадион Димитровец, възмущават се жители и местни футболни деятели. 

Треньорът на мъжкия отбор на Димитровец - Ковачевци, Явор Йорданов, информира Gong.bg, че отборите от общината са били изненадани по неприятен начин, след като в понеделник са разбрали, че ключалките на стадиона са били сменени.

Отделно заместник-кметът е искал допълнително пари за осветление при провеждането на тренировки. В миналото Йорданов споменава, че отборите от Ковачевци са трябвали да тренират в съседни населени места поради противоречия с общинската управа. 

Според общинското ръководство треньорът е трябвало да прадостави график за тренировки, а и нямал договор за наем. Според Явор Йорданов обаче това не отговаря на истината – графикът е предоставен, а без договор футболния клуб не може дори да се регистрира, съгласно законодателството в страната. 

„По закон общината е длъжна да предостави терена на футболните клубове за ползване. А в закона за физическото възпитание и спорт графици не са упоменати“, твърди Йорданов.

Йорданов ни припомня, че преди време стадионът в Ковачевци също е бил напълно затварян от местната управа.