Спортната комисия на БФС отвърна на кмета на Симитли - Апостол Апостолов, който разкритикува остро съдийството в България

Ето какво написаха от БФС: 


Във връзка с изказване в медийното пространство на кмета на гр. Симитли г-н Апостол Апостолов, СК при БФС счита подобен тип изказвания за неприемливи и уронващи престижа на футбола, футболното съдийство и Ръководството на БФС.

Категорично се противопоставяме на подобен род внушения (за поръчково съдийство) и принизяване на съдийското съсловие.

В своята работа СК при БФС се стреми да развива футболното съдийство, което да допринесе за повишаване имиджа на играта.

Работата на реферите на терен е човешка дейност, която носи присъщата й вероятност за допускане на грешки. От такива не са защитени и състезатели, и треньори.

По отношение на съдиите и тяхното представяне на терена се прилага стриктно и последователно Правилника на футболното съдийство, като това се случва винаги, когато са установени неточности от съдийско естество.

В заключение бихме желали отново да подчертаем разбирането си, че повишаване  качеството на футбола и съдийството е приоритет в работата на СК при БФС, за което е необходимото съдействие и разбиране от цялата футболна общественост в Република България.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.