В двубой от първия кръг на Държавното първенство по футбол при жените Риал Ковачевци стартира с домакинство на Локомотив Пловдив. На стадион Димитровец домакините записаха поражение с 0:2.

В състава през този сезон бяха включени още четири от най-изявените състезателки при девойките на клуба до 15 г. - Стефани Величкова, Гергана Дамянова, Никол Янкова и Джесика Георгиева. Мястото на напусналата Полина Ръсина зае бившата състезателка на Берое Стара Загора и национална състезателка Йоана Георгиева, а дебют за отбора направи младата състезателка от гр. Видин Надя Ангелова. 

Мачът започна изключително динамично като основно игровите действия се развиваха в средата на терена. Още в 15-ата минута на мача нападателката на РИАЛ Йоана Георгиева беше грубо пресирана и контузена от футболистките на Локомотив. Въпреки това тя мъжки изигра 60 минути от двубоя и беше принудително сменена в средата на второто полувреме. 

В средата на първата част при отбита топка от центриране отборът на Локомотив откри резултата чрез Николета Бойчева. През втората част пропуски не липсваха и пред двете врати. В 65-ата минута късметът беше на страната на пловдивчанки като след изпълнение на пряк свободен удар топката се отби от страничния стълб на вратата и попадна в Кристияна Димитрова, която вкара втория гол в мача.

Последваха няколко чисти положения пред вратата на Локомотив като при едно от тях капитанката на Риал Ковачевци Алисия Робертева беше фаулирана и съдията отсъди наказателен удар, който за съжаление не бе реализиран. Момичетата от Пловдив завършиха мача с човек по-малко, след като в 82-та минута червен картон получи Женя Стрезова.

Въпреки загубените 3 точки състезателките на Риал Ковачевци трябва да бъдат поздравени за изключителната си борбеност, тактическа дисциплина и хъс за победа.

На 12 септември (събота) във втория кръг тимът от Ковачевци гостува на ЛП Суперспорт, а Локомотив играе градско дерби с Енко.