Прокуратурата обвини бивш футболист в уреждане на мач

Публикувана в 15:40 на 16 май 2017 1930 0
<strong> източник: pixabay.com</strong>

източник: pixabay.com

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо бивш футболист на име Иван С., на 25 години, Той е обвинен в това, че като извършител в съучастие с неустановено лице - като подбудител, в условията на продължавано престъпление - от началото на месец октомври 2016 година до 3 октомври 2016 година, е предложил на другиго облага, която не им се следва, за да повлияят на развитието на спортно състезание - футболна среща, като деянието е извършено по отношение на повече от две лица и на участници в състезанието, ненавършили 18 години - престъпление по чл. 307г. ал. 1 т.1 и т.2 във връзка с чл.307в ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Това е първи обвинителен акт по този текст от Наказателния кодекс, който Районна прокуратура-Пловдив внася за разглеждане в Районен съд-Пловдив. До 2015 година обвиняемият Иван С. бил активен футболен състезател.

На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в град Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил. На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал, и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на месец октомври 2016 година обвиняемият Иван С. отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол. Той се съгласил. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същия, с когото се били видели през 2015 г. Двамата непознати провели разговор с обвиняемия, от който станало ясно, че искали от него да намери няколко футболисти от отбора на ПФК Локомотив (Пловдив) - юношески отбор до 19 г. /участващи в елитната група U19/, които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от шампионата на горепосочения отбор с ПОФК Ботев (Враца).

Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата от футболната среща. За "услугата" двамата обещали на обвиняемия Иван С. да получи "възнаграждение, от което ще остане доволен". Обвиняемият Иван С. разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото./БТА

Коментирай

Локомотив Пловдив
Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Въпроси и отговори

 • CSKAforever1948 CSKAforever1948
  Добър ден ! Защо не се изписват този сезон имената на играчите на гърбовете им в повечето отбори?
  Според мен изцяло е въпрос на дизайн!
 • tornadooo tornadooo
  Здравейте, искам да попитам на какъв принцип се трият коментари в сайта ГОНГ.БГ Виждам коментари които съдържат обиди, но не се премахват, а коментар който по някакъв начин противоречи на вашето мнение се трие, макар културно написан.
  Здравейте,
  моля дайте ми поне два, хайде защото един може и да е случайно, примера за изтрити коментари, културно написани, с каквото и да е мнение?
  Не обичам да се говори и пише наизуст..
  Колкото до съдържащите обиди коментари - да, те се трият незабавно, но трудно могат да бъдат обхванати всички. Има пропуски, които вие забелязвате и вадите извод.
Виж всички