На 16-и март между 17.00 и 21.00 часа в гр. София на футболни игрища „ДИТ – Драгалевци“ ще се състои благотворителен футболен турнир „Всички за Зара“.

Събитието се организира под наслов „Събери отбор – Запази усмивката“. Ще бъде проведен детски турнир съвместно с турнир за възрастни.

На Facebook страницата "Запази Усмивката на Зара" ще бъдат представени на търг тениски с автографи от известни футболни отбори и футболисти.

Първите, които не останаха безразлични са от лагера на ЦСКА. Благодарение на тях вече можете да наддавате за тениска с автографи от легендите Димитър Пенев, Любослав Пенев и отбора.

Всеки, който желае, може да се включи и да стане горд собственик на единствени по рода си тениски.

Зара е слънчево дете на 6 годинки и страда от прогресивна вътрешна хидроцефалия и спастична централна квадрипареза. Тя не може да говори на нашия език, да опознава света със собствените си очи и да ходи самостоятелно. Голям борец е и прогресивно се подобрява. След 10 претърпени операции и 2 сменени мозъчни клапи до момента, Зара се бори по-силно от всякога да запази своята усмивка, да сбъдне своето чудо – да прегърне мама и да й каже колко много я обича. За това обаче тя има нужда от вашата помощ. 

В България са изчерпани всички възможни варианти за нейното подобрение и предвид първоначалните очаквания на лекарите, вече са надминати. Одобрена е за бимак терапия /лечение със стволови клетки/ в клиника Global Care, гр. Нови Сад, Сърбия. Интервенцията ще бъде извършена от д-р Джихан Абазович, светило в регенеративната медицина.

Очаква се да има подобрение във всеки един от аспектите. Необходими са 45 000 евро, а те са непосилни за майката на Зара. Именно това е целта на организирания футболен турнир – Зара да замине по-скоро на лечение. 

Събитието се организира с подкрепата на фондация „Докосни щастието“ и футболни игрища „ДИТ – Драгалевци“.  

Повече информация относно събитието: Благотворителен футболен турнир „Всички за Зара“ 

Повече информация за Зара и документи, съпътстващи нейната диагноза, както и офертата от клиниката: Запази Усмивката на Зара 

Лице за контакт 
Организатор: Деметра Иванова 
Телефон за контакт: 0897013453 
E-mail: demivanova25@gmail.com 
 
Банкови сметки: 

- Paypal: ystefanovav@gmail.com - Титуляр: Велизара Василева Богоева 
IBAN (EUR): BG88UBBS80021452136010  
IBAN (BGN): BG32UBBS80021074421540 
Банка: Обединена Българска Банка 
SWIFT код: UBBSBGSF 
Адрес: гр. София, бул. Витоша 89Б