Португалската легенда Нуно Гомеш ще оглави списъка от звездни посланици, които ще уважат Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, чийто домакин е България. Турнирът ще се проведе между 12 и 15 август на Националната футболна база "Бояна" и се организира съвместно от фондацията на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани - SATUC, и от Българския футболен съюз. 

Нуно Гомеш има 79 мача и 29 гола за националния тим на Португалия и беше част от състава, който спечели сребърните медали на европейското първенство през 2004 година.

Заедно с Гомеш, на турнира се очаква да присъства и Лакдар Белуми, избран под номер 4 в класацията на най-добрите футболисти на Африка за XX век и автор на победния гол за Алжир срещу ФРГ в прословутия мач между двата тима от Мондиал 1982 г. У нас ще пристигнат още дългогодишният вратар на египетския национален отбор Ахмед Шобеир, участник на световното първенство в Италия през 1990 г., както и бившата звезда на френския Олимпик (Лион) Азиз Будербала, блеснал на Мондиал 1986 в Мексико с екипа на Мароко.

Официални посланици на Световна купа SATUC са още президентът на Либерия и носител на "Златната топка" за 1995 г. Джордж Уеа, футболни легенди като Нуредин Найбет, Паскал Феиндуно, Муса Саиб, Хасан Шехата, Мустафа Хаджи, Халилу Фадига, Даниел Браво, Базил Боли, Абеди Пеле, Мохамед Абутрика, Ахмед Хасан и др.

От страна на БФС официална покана е отправена към президента на ФИФА Джани Инфантино и към генералния секретар на световната централа Фатма Самура.
Предстоящата Световна купа SATUC в България е вторият международен шампионат за деца в неравностойно положение. Първото издание се състоя в Египет през 2015 година.