Професионалната футболна лига ще кандидатства за средства за обучение от Асоциацията на Европейските професионални футболни лиги. Това съобщи президентът на родната организация на клубовете Валентин Михов. Той допълни, че средствата ще бъдат инвестирани в треньорски кадри, които да работят с подрастващите.

Валентин Михов бе попитан от репортер как би коментирал факта, че Комисията за борба с корупцията в Народното събрание се е концентрирала върху футболни клубове, президенти и състезатели, а в същото време игнорира гигантски нарушения на закона в други области на живота.

„Футболът е удобен пиар, заяви Михов. Но искам да кажа на политиците, че ще си направят още по-добър пиар, ако помогнат на футбола. Наистина, нека аршинът да бъде еднакъв. Не може да са откраднати огромни пари чрез източване на ДДС, а футболът да бъде първи виновник.Футболът е готов за всяко начинание, което ще бъде предложено от държавата. За съжаление няма човек в правителството, който да отговаря за футбола.”

Чуйте цялата пресконференция дадена от Валентин Михов и главния изпълнителен директор на Асоциацията на европейските професионални лиги Емануел де Мадейрос от Португалия.