Бившият главен координатор на академията на Шалке 04 и треньор на юношеския състав до 19 години - Петер Шрайнер, се завърна в България в началото на тази седмица, за да участва във втория Международен треньорски футболен семинар. 

Германският специалист, който в богатата си кариера е работил със световни звезди като Мануел Нойер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер и Лерой Сане, отново изнесе вълнуваща лекция пред родните треньори, последвана от практическа демонстрация, съобщават организаторите.

По време на семинара Шрайнер промотира и голямото събитие в София, в което ще участва това лято - професионалния футболен лагер “Football X”. 

“Бил съм в над 25 страни по цял свят, за да водя лекции и предавам знанията си на деца и треньори. Дойде ред, след като два пъти съм част от Международния треньорски футболен семинар в България, да се срещна и отделя подобаващо време на българските таланти. Между 15 и 20 юли ще бъда отново в София, за да водя тренировките на първия по рода си професионален футболен лагер - “Football X”. С нетърпение очаквам лятото, защото знам, че ни очаква една незабравима седмица на терена”, сподели Шрайнер.