Още пет терена, които са изградени от БФС по програмата Хеттрик, ще бъдат открити в следващите месеци.

Ръководството на централата в лицето на първия вицепрезидент Емил Костадинов и изпълнителният Борислав Попов откриха едно такова игрище в Пазарджик преди няколко дни.

Следващите съоръжения, за които БФС е осигурил парите, са в Сандански, във Видин, Казанлък, Силистра и в столичния жк "Свобода" (район Надежда). Графикът за официалните събития ще бъде съобразен с епидемологичната ситуация в страната и другите ангажименти на хората от БФС. В Казанлък теренът е съчетан с кафе-бар, а в Сандански е в непосредствена близост до Градския стадион. Във Видин теренът отдавна е готов, но ще се използва след официалното му откриване.

Игрищата са с ултрамодерна изкуствена настилка и са изцяло финансирани от програмата Хеттрик от УЕФА, спечелена в последните дни на подалия оставка президент Борислав Михайлов.

В шестте града трябва да са наясно, че БФС е подсигурило настилка от поколение, което се конкурира с изкуствения терен на базата на националния отбор в Бояна.

Така че детските школи или аматьорските отбори, които ще ползват въпросните терени, получават сериозно качество. Специално в Пазарджик нямат право да бъдат недоволни, защото именно Борислав Михайлов откри и предишното изкуствено игрище в града- през 2018-а година заедно със сегашния кмет Тодор Попов.