Втори изключително престижен наряд получи българският съдия по плажен футбол Владимир Ташков. Той бе поканен да свири на квалификациите в зона "Европа" за Световните плажни игри. Те ще се проведат ще се проведе от 9 до 12 май в курорта Салу, Испания. 

Там ще участват 16 мъжки и шест женски национални отбора. Самите Световни плажни игри са от 9 до 14 октомври в Сан Диего, САЩ. В тях зрителите ще видят надпревари в 17 вида спорт, свързани с пясъка и морето. За футболния турнир се класират първите четири тима при мъжете и два при жените. Петият в силния пол ще играе бараж с третия от зона "Южна Америка".

Това е второ признание за Владимир Ташков тази година. Припомняме, че наскоро той бе поканен да свири на европейските Олимпийски игри, които ще се проведат в беларуската столица Минск от 21 до 30 юни. Това ще е второто издание на надпреварата на Стария континент, а самият турнир по плажен футбол ще е от 25 до 29 юни. В него ще участват осем отбора, които заслужиха визите си за там по време на Суперфинала на Евролигата в Алджеро, Италия през септември 2018 г. Това са най-добрите седем от Дивизия "А" и шампиона в Дивизия "Б" Румъния. Любопитното е, че България бе много близо до участие на турнира в Минск, но изпусна първото място в Дивизия "Б".

Именно в Алджеро Владимир Ташков свири малкия финал на Дивизия "А", което бе гаранция за доверието, което е извоювал с работата си сред ръководните кадри в плажния футбол.
"Много съм щастлив, че още преди да е започнал сезона вече имам две назначения и то доста отговорни, свързани с националните отбори в Европа", призна русенският арбитър.