Задържани са още петима за непристойни действия по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, съобщават от пресцентъра на МВР. Също така се уточнява, че продължават полицейските действия за установяване и задържане на всички участници в противообществената проява.

Причина за акцията са действия на група лица по време на евроквалификацията на Националния стадион „Васил Левски” срещу Англия. В понеделник тимът ни претърпя унизителна загуба с 0:6 насред София, а расистките инциденти по време на срещата добиха световен отзвук.

Ето какво гласи съобщението:

Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия, са задържани в Първо РУ. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още 5-ма, с което общият брой на установените до момента става 16.

От началото на годината, при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 1 000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година и 1 000 лева глоба, 1 е с 2 - годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 - с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца.

Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство.