Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов, спортният директор на "сините" Даниел Боримиров, капитанът на тима Божидар Митрев, както и представителят на Лукойл Владимир Залатухин представиха турнира "Лукойл Къп - Детска Шампионска лига", който ще се проведе в София. 

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов беше посланик на турнира през миналата 2016 година.

Това е юбилеен турнир, на финалът в София ще играят победителите в последните 5 години от турнира - Цървена звезда, ПАОК, Бешиташ и Бенфика са печелили турнира. 

"Благодарим на Лукойл, за първи път това мероприятие излиза от пределите на Русия и пристига в България. Турнирът официално започва утре, първият мач е между Левски и Бенфика от 17:30 часа, Сектор А ще е открит, а входът е безплатен", коментира изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов.

"Благодаря за доверието да проведем този турнир, Левски ще изиграе двубой с Бенфика, съдбата ни дава шанс да играем отново с отбора на Бенфика, пожелавам успех на всички отбори и нека най-добрият тим да спечели турнира", коментира спортният директор на Левски Даниел Боримиров.

"Преди три години като станах директор на ДЮШ една от целите беше тимове на Левски да участват поне на два международни турнири, целта е изпълнена, представянето на отборите винаги е било на високо ниво. Важното е тези деца да ги научим да играят футбол и да се забавляват. Ще може на този турнир да си сравним часовниците с отбори от други страни.

"Случва се нещо страхотно тук на нашия стадион, нека всички футболисти следват мечтите си и да се забавляват", коментира капитанът Митрев.