Старши треньорът на Литекс Живко Желев коментира, че казусът относно идентичността на неговия тим и този на ЦСКА-София е ясен. Специалистът, чийто тим стигна до ¼-финалите за Купата на България, коментира, че той е наставник на Литекс, докато ЦСКА играе в София.

Желев не смята, че присъствието на Гриша Ганчев на „Българска армия“ отнема нещо от същността на ЦСКА-София.

„За промоция в по-горна дивизия... Това може да се случи след доста дълъг период от време, най-рано може би след две години. Отборът на Литекс е обезпечен за участие в Трета лига. Абсолютно нищо не липсва както на футболистите, така и на треньорския щаб. С времето ще видим докъде може да стигне този отбор“, коментира Желев в актуално студио „Дерби“.

„Не знам, за мен отборът на Литекс си е в Ловеч, още повече, че аз съм му треньор. Всеки има право на мнение в България и всеки си изразява мнението. Аз мисля, че в София тук си е отборът на ЦСКА. Това е моето мнение. Това, че бившият собственик на Литекс сега е собственик на ЦСКА, не прави ЦСКА Литекс. През лятото беше зададен въпросът на хора от Лудогорец, от Левски дали това е дербито с ЦСКА, те бяха единодушни, че българският футбол губи от липсата на ЦСКА. В този момент е точно обратното.“

„Фирма „Литекс“ помага на Литекс за издръжката, то затова и клубът се казва „Литекс“. Иначе може би ако общината помагаше, щеше да е прекръстен на Осъм и да не се връщаме назад във времето с други имена.“

„Честно казано, титлите не ме интересуват. Това е само за статистиката. В момента аз се стремя да работя отборът ни да върви напред и нагоре, да играе добър футбол, а вече оттам нататък – каквото дойде. Миналото е добре, спомените са хубаво нещо, но с тях не се живее, колкото и банално да звучи“, добави Желев.


Правиш си селфи със свой спортен кумир или попадаш и заснемаш любопитен момент по време футболен мач или друго спортно състезание? Чудесно – просто ни го прати! Изпрати своя запечатан спортен миг – било то снимка или кратко видео и при одобрение от страна на редакторите на Gong.bg ще бъде публикувано!