Валентин Стоев е новият мениджър към Лицензионната комисия на БФС. Именно той ще има за задача да подпомага клубовете, които трябва да подадат своите документи за получаване на лиценз за следващия сезон.

Валентин Стоев е нагърбен с тежката задача да се погрижи документите на отборите да бъдат изрядни, за да може Лицензионната комисия да вземе информирано и компетентно решение, базирано на истински данни.

Новият представител на Лицезионната комисия уточни, че до началото на юни ще стане ясно кои клубове ще получат лиценз за евротурнирите, а до края на същия месец ще излязат и лицензите за А и Б група.

„Сега ще започне процедурата по лицензирането за новия сезон и предполагам, че ще бъдем доста ангажирани. Аз съм съвсем нов и искам да уточня, че не съм председател на Лицензионната комисия, както писаха. Аз съм лицензионен мениджър, който ще подпомага дейността на комисията, тя си има членове и председател“, сподели Стоев пред Нова телевизия.

„Видях доста професионалисти тук, които внимателно проверяват документацията, която се подава и информацията. И то няма как да има спекулации по този въпрос, защото на всеки клуб са раздадени по две папки с формуляри, които те трябва да попълват. Лично аз не виждам как може да се даде лиценз, след като не отговаря съответния клуб на критериите.“

„Доколкото видях графика, клубовете ще подават необходимите документи в периода март-април. И заседанията на Лицензионната и Апелативната са май-юни и до началото на юни трябва да се дадат лицензите на турнирите в чужбина, а до края на юни лицензите на клубовете в страната за А и Б група“, уточни Стоев.

„Детайлно още не съм запознат около Левски и ЦСКА. Доколкото видях, има доста дълъг период да се изчистят, ако има такива проблеми – до края на април могат да се направят съответните договорки и да се изчистят задължения.“

„Предполагам, че има нужда от конкретни мерки, за да се избегнат подобни проблеми с клубовете, които имат финансови проблеми. България е доста малка като пазар. Това са доста малки суми от телевизионни права, от спонсорство. Трудно е, много е трудно за всички клубове да отговарят на финансовите изисквания. Но доколкото виждам – оцеляват“, коментира още наболялата тема Валентин Стоев.

„Моята работа е да помогна на клубовете, като представят документацията, ако има някакви грешки или неточности да се доуточнят, за да можем комисията да вземе едно компетентно решение, базирано на истински данни. Аз трябва да съветвам и да помагам на клубовете“, завърши Стоев.